Köfte
Lunch
Middag
•
&format=webp)
Köfte är en rätt som kan tillagas på många olika sätt. I vårt recept har vi utgått från nötfärs som vi smaksätter med vitlök, röd chili, färsk persilja och spiskummin. Stek gyllene och servera med tabbouleh, tarator, ajvar och hummus!
Nytt
Ingredienser
Köfte:
Nötfärs eller lammfärs
|
500 g |
---|---|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Färsk röd chili
|
1 |
Bladpersilja
|
50 g |
Ägg
|
1 |
Malen spiskummin
|
½ msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
1 msk |
Tabbouleh:
Bulgur
|
1 dl |
---|---|
Bladpersilja
|
100 g |
Färsk mynta
|
50 g |
Tomater
|
2 |
Rödlök
|
1 |
Citron, finrivet skal och saft
|
1 |
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Tarator:
2 dl | |
Ljus tahini
|
3 msk |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Pressad citronsaft
|
1 msk |
Salt
|
1 krm |
Svartpeppar
|
1 krm |
Färsk mynta
|
25 g |
Till servering:
Ajvar relish
|
1 dl |
---|---|
Hummus
|
2 dl |
Gör så här
Köfte:
Tabbouleh:
Tarator:
Till servering:
Näringsvärden, per port
Energi:
704 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Fiber: | 12,6 g |
Protein: | 37,8 g |
Kolhydrater: | 32,2 g |
Fett: | 47,4 g |

