Isterband med rödbetshummus

Isterband med rödbetshummus

Betyg

(30 st)

Isterband tillhör klassisk, svensk husmanskost. Hummus med rödbetor blir en god och vackert röd röra som passar väl till isterbandets sälta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pytt

  • 300 g potatis
  • 250 g morötter
  • 200 g kålrötter
  • 250 g palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl färsk gräslök hackad

Rödbetshummus

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna rotfrukter och lök. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 15–20 min. Rör ner gräslöken. .

Skölj kikärtena och låt dem rinna av. Skala löken. Mixa kikärter, lök och rödbetor. Blanda ner yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Stek isterbanden i smör i en stekpanna 5–6 min. Servera med pytt och rödbetshummus

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem