Isterband med rödbetshummus

Isterband med rödbetshummus

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(30 st)

Isterband tillhör klassisk, svensk husmanskost. Hummus med rödbetor blir en god och vackert röd röra som passar väl till isterbandets sälta.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Pytt

  • 300 g potatis
  • 250 g morötter
  • 200 g kålrötter
  • 250 g palsternackor
  • 1 rödlök
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ dl färsk gräslök hackad

Rödbetshummus

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skala och tärna rotfrukter och lök. Bryn dem i smör i en stekpanna. Salta, peppra och lägg i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 15–20 min. Rör ner gräslöken. .

Skölj kikärtena och låt dem rinna av. Skala löken. Mixa kikärter, lök och rödbetor. Blanda ner yoghurten. Smaka av med salt och peppar. Stek isterbanden i smör i en stekpanna 5–6 min. Servera med pytt och rödbetshummus

Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem