Rostad morotshummus

Rostad morotshummus

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(3 st)

30 min

Hummus tröttnar man aldrig på eftersom den kan varieras i det oändliga. Den här får fin färg av morötterna, som får en söt och djup smak när de rostas i ugnen. Sötman balanseras så klart med en klick yoghurt.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 3 dl

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Skala och skär morötter och vitlök i små bitar. Lägg i en ugnssäker form och blanda med smör-&rapsolja, lite av citronsaften, salt och peppar. Rosta i mitten av ugnen ca 30 min tills morötterna är mjuka. Rosta sesamfrön och spiskummin i en torr, varm stekpanna. Mixa morötterna med tahini, citronsaft och yoghurt. Toppa hummusen med sesamfröna och spiskumminen.

Näringsvärden, per recept

  • Energi: 480 kcal
  • Protein: 7 g
  • Kolhydrater: 28 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag