Höstgryta med svamp och äpple
Huvudrätt
Lunch
Middag
Frysbar
•

Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.
Ingredienser
Benfri högrev
|
500 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
3 msk | |
Köttbuljong
|
1 tärning |
Svartpeppar
|
1 krm |
Tomatpuré
|
1 msk |
Kinesisk soja
|
½ msk |
Vatten
|
3 dl |
Färska höstkantareller, eller annan färsk svamp
|
200 g |
Rökt sidfläsk
|
100 g |
Äpplen
|
2 |
2 dl | |
Grovhackad färsk persilja
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.
Näringsvärden, per port
Energi:
467 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,8 g |
Protein: | 26,9 % | 31 g |
Fett: | 62,8 % | 33,2 g |
Kolhydrater: | 10,3 % | 11,8 g |
Serveringsförslag:
Strö över persilja och servera med pressad potatis.

