Höstgryta med svamp och äpple
Huvudrätt
Lunch
Matlåda
Middag
Frysbar
•
Mustig gryta för höstens middagar med fin rökighet från sidfläsk.
Ingredienser
|
Benfri högrev
|
500 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
| 3 msk | |
|
Köttbuljong
|
1 tärning |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Tomatpuré
|
1 msk |
|
Kinesisk soja
|
½ msk |
|
Vatten
|
3 dl |
|
Färska höstkantareller, eller annan färsk svamp
|
200 g |
|
Rökt sidfläsk
|
100 g |
|
Äpplen
|
2 |
| 2 dl | |
|
Grovhackad färsk persilja
|
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Sidfläsk kan bytas ut mot bacon.
Näringsvärden, per port
Energi:
467 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,8 g |
| Protein: | 26,9 % | 31 g |
| Fett: | 62,8 % | 33,2 g |
| Kolhydrater: | 10,3 % | 11,8 g |