Horchata

Horchata

60+ min Mellanmål
Horchata är en ris- och mandeldryck som ursprungligen kommer från Spanien. Drycken har även blivit väldigt populär street food i sydamerika. Den är perfekt att servera en riktigt varm sommardag. Krämig, svalkande och smakrik.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/horchata/

Gör så här

  • Rosta ris, kanel, stjärnanis och mandel i en torr stekpanna tills riset får lite färg och börjar dofta gott.
  • Häll över i en tillbringare. Häll på kallt vatten. Ställ kallt minst 7 timmar, gärna över natten.
  • Häll riset med kryddor och vatten i en mixer. Tillsätt kondenserad mjölk, vanilj och 2.5 dl kall mjölk. Mixa ordentligt.
  • Sila ner i en ren tillbringare och tillsätt ytterligare 2.5 dl kall mjölk. Servera horchata väl kyld med mycket is.
Klart!

Ingredienser

Ris
¾ dl
Kanelstänger
2
Stjärnanis
2
Sötmandel
1 dl
Vatten
5 dl
Sötad kondenserad mjölk
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm
5 dl