Vaniljgröt med rostad mandel

Vaniljgröt med rostad mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Den klassiska gröten i lyxförpackning. Njut till långfrukost eller till dessert.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Blanda ris, vatten, smör och salt i en stor tjock-bottnad kastrull. Låt koka under lock på svag värme ca 10 min. Tillsätt mjölk, grädde och kanelstång. Låt gröten svälla under lock på mycket svag värme utan omrörning 30–40 min. Späd med mer mjölk om gröten blir för tjock. Sätt ugnen på 200°. Skålla och skala mandeln och lägg på en plåt. Rosta i mitten av ugnen 8– 10 min. Rör ner mandeln i gröten och smaksätt med socker och vaniljsocker.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem