Julgröt med kardemumma och lönnsirap

Julgröt med kardemumma och lönnsirap

20 min Mellanmål Frukost Efterrätt
Nymortlade kardemummakärnor ger underbar smak till denna lyxiga julgröt. Den passar både som lyxig frukost, julbrunch eller som avslutning på julmiddagen. Smörstketa äpplen, lönnsirap och granatäpplen är fina smakbrytningar.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/julgrot-med-kardemumma-och-lonnsirap/

Gör så här

  • Skär äpplena i klyftor. Stek i smör tills de mjuknat något, 3–4 min.
  • Värm gröten och smaksätt med kardemumma.
  • Lägg upp i portionsskålar och toppa med stekta äpplen, mandlar, granatäpple och lönnsirap.
  • Servera med ovispad grädde.
Klart!
Energi:

435 kcal

Protein: 7 g
Kolhydrater: 44 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Kall risgrynsgröt
5 dl
Kardemummakärnor, stötta
1 tsk
Stekta äpplen:
Äpplen
2
Svenskt Smör från Arla®
2 msk
Till servering:
Sötmandel, grovhackad
50 g
Granatäppelkärnor
½ dl
Lönnsirap
4 msk
1 dl