Risgrynspudding

Risgrynspudding

40 min
Frukost Efterrätt
Risgrynspudding kryddad med kardemumma och vanilj är en underbar variant på julens gröt. Servera denna gudomligt goda risgrynspudding som dessert eller till lyxfrukost. Toppa din risgrynspudding med lättvispad grädde, brända mandlar och hallon eller körsbär.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/risgrynspudding/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Blanda gröt med grädde, vaniljspulver, kardemumma och socker. Vispa ner äggen ett i taget.
  • Smörj en ugnssäker form med smör. Häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Brända mandlar:
  • Rosta mandeln i torr stekpanna.
  • Koka upp socker och vatten i en liten kastrull. Vänd ner mandeln och rör hela tiden tills mandeln börjar knäppa.
  • Häll ut på ett bakplåtspapper och låt stelna. Grovhacka mandeln.
  • Rör hallon och socker tills sockret smält ut.
  • Servera risgrynspuddingen med brända mandlar, rårörda hallon och lättvispad grädde.
Klart!
Energi:

578 kcal

Protein: 13 g
Kolhydrater: 47 g
Fett: 38 g

Ingredienser

Risgrynsgröt
5 dl
1 dl
Vaniljpulver
2 krm
Mortlade kardemummakärnor
1 tsk
Strösocker
2 msk
Ägg
4
Sötmandel
2 dl
Strösocker
1½ dl
Vatten
½ dl
Till servering:
Färska hallon
125 g
Strösocker
1- 2 msk
2 dl