Horchata

2 tim
Arbetstid: 10 min
Brunch Mellanmål
Horchata

Horchata är en ris- och mandeldryck som ursprungligen kommer från Spanien. Drycken har även blivit väldigt populär street food i sydamerika. Den är perfekt att servera en riktigt varm sommardag. Krämig, svalkande och smakrik.

Ingredienser

Ris
¾ dl
Kanelstänger
2
Stjärnanis
2
Sötmandel
1 dl
Vatten
5 dl
Sötad kondenserad mjölk
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm
5 dl

Gör så här

  • Rosta ris, kanel, stjärnanis och mandel i en torr stekpanna tills riset får lite färg och börjar dofta gott.
  • Häll över i en tillbringare. Häll på kallt vatten. Ställ kallt minst 7 timmar, gärna över natten.
  • Häll riset med kryddor och vatten i en mixer. Tillsätt kondenserad mjölk, vanilj och 2.5 dl kall mjölk. Mixa ordentligt.
  • Sila ner i en ren tillbringare och tillsätt ytterligare 2.5 dl kall mjölk. Servera horchata väl kyld med mycket is.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per liter

Energi:

1379 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per liter
Fiber: - 17 g
Protein: 14 % 47,7 g
Fett: 40,7 % 63,5 g
Kolhydrater: 45,3 % 153,6 g
https://www.arla.se/recept/horchata/