Honungskaka med jordgubbar 10 bitar

Honungskaka med jordgubbar 10 bitar

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(33 st)

Mjuk och god honungskaka som du enkelt kan förvandla till en tårta med hjälp av vispad grädde och jordgubbar.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Garnering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret i en kastrull, rör ner honungen och låt den smälta. Rör ner smörblandningen och citronskalet i äggsmeten. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form med hål i mitten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Täck ev. med folie mot slutet. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Vispa grädden och bred den över kakan. Fyll hålet med jordgubbar och garnera med resten runt om.

Tips:

Kakan kan gräddas i förväg.

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag