Sockerkaka utan ägg

Sockerkaka utan ägg

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(50 st)

1 tim

Baka en äggfri sockerkaka som tillsammans med en klick grädde och färska bär blir till en god dessert både till vardagsfikat och kalaset.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Smörj en avlång form som rymmer ca 1,5 liter. Bröa med kokos. Smält smöret.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa ner smör och gräddmjölk i de torra ingredienserna till en jämn smet. Tillsätt pressad apelsin.
  4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 260 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 44 g
  • Fett: 7 g

Skriv ut

Källa: