Lyxig sockerkaka

Lyxig sockerkaka

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(42 st)

60+ min

Sockerkaka är en lite bortglömd klassiker som alltid blir lika uppskattad. Lätt att smaksätta med lite zest av citron eller apelsin om du vill, eller varför inte bröa formen med riven kokos eller hackade nötter?

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 10 bitar

  • florsocker

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund sockerkaksform som rymmer ca 1 ½ liter. Vispa smör och socker poröst. Rör ner äggen ett i taget i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner i smeten. Rör hastigt till en jämn smet och häll ner i formen. Grädda långt ner i ugnen 50-55 min. Låt svalna innan kakan stjälps upp och får kallna med formen över sig.

Pudra ev över florsocker innan servering.

Näringsvärden, per bit

  • Energi: 340 kcal
  • Protein: 4 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 19 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem