Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Glutenfri tårtbotten
Glutenfri tårtbotten
40 min
Lämplig för frysning
•
Kommentarer
Att baka luftiga tårtbottnar, eller anslag som de kallas på konditorspråk, är enkelt. Vispa ägg och socker riktigt länge och låt anslaget svalna helt innan du delar det. Tårtbottnarna är glutenfria och går bra att frysa, bara du delar dem först.
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Marängbotten
(16)
15 min
Mascarponekräm med färska jordgubbar
(14)
60+ min
Daimtårta
(12)
Glutenfri rulltårta
(24)
Budget
45 min
Mazarintårta
(131)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt kallna.
Dela tårtbotten i tre delar, fyll med mosade bär eller mousse och garnera med vispad grädde.
Serveringsförslag:
Tårtan på bilden är Jubileumstårta
60+ min
Jubileumstårta
(354)
Klart!
Näringsvärden, per st
Energi:
1580 kcal
Protein:
30 g
Kolhydrater:
305 g
Fett:
25 g
Ingredienser
Ägg
4
Strösocker
2 dl
Potatismjöl
2 dl
Bakpulver
1 tsk
Andra liknande recept
Budget
60+ min
Marängbotten
(16)
15 min
Mascarponekräm med färska jordgubbar
(14)
60+ min
Daimtårta
(12)
Glutenfri rulltårta
(24)
Budget
45 min
Mazarintårta
(131)
1 tim
Fragilité
(20)
60+ min
Frukttårta
(68)
Budget
15 min
Marängsvisstårta
(4)
1 tim
Festlig tårta
(8)
15 min
Hallonmarängtårta
(72)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum