Glutenfri tårtbotten - Recept | Arla
Glutenfri tårtbotten

Glutenfri tårtbotten

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(6 st)

Att baka luftiga tårtbottnar, eller anslag som de kallas på konditorspråk, är enkelt. Vispa ägg och socker riktigt länge och låt anslaget svalna helt innan du delar det. Tårtbottnarna är glutenfria och går bra att frysa, bara du delar dem först.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 1 st

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda potatismjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  3. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 min. Låt kallna.
  4. Dela tårtbotten i tre delar, fyll med mosade bär eller mousse och garnera med vispad grädde.

Näringsvärden, per st

  • Energi: 1580 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 305 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa: