Himmelsk risotto med örtkryddade kycklingspett
45 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Läcker kombination med italienska smaker, krämig risotto och saftig kyckling. En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det sköter kycklingen sig själv i ugnen.
Ingredienser
|
Schalottenlökar
|
2 |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
| 1 msk | |
|
Avorioris
|
3 dl |
|
Vitt vin
|
1 dl |
|
Hönsbuljong
|
ca 1 liter |
| 150 g | |
|
Fryst färsk sparris
|
200 g |
Kycklingspett:
|
Stora kycklingbröstfiléer
|
2 |
|---|---|
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
| 1 msk | |
|
Träspett
|
8 |
|
Hackad färsk basilika
|
1 dl |
|
Hackad bladpersilja
|
1 dl |
Till servering:
|
Ostronskivling
|
200 g |
|---|---|
| 1 msk | |
|
Salt och peppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
603 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3,7 g |
| Protein: | 20,1 % | 29,9 g |
| Fett: | 40,3 % | 27,5 g |
| Kolhydrater: | 36,7 % | 54,5 g |