Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto

Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(44 st)

Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Saltimbocca:

  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 4 skivor parmaskinka
  • 8 blad färsk salvia
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör Normalsaltat 82%
  • ½ dl vitt vin

Gör så här:

Gör så här:

Skala och finhacka löken, fräs den i 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris och saffran, låt fräsa någon min. Häll på vin och låt det koka in under omrörning. Tillsätt 2 dl varm buljong i taget och låt koka in under ständig omrörning tills risotton är krämig. Riv osten och rör ner tillsammans med resten av smöret i risotton. Dela kycklingfiléerna på längden så det blir två tunna skivor av varje filé. Lägg salviablad och parmaskinka på varje skiva. Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik och vänd skivorna i mjölet. Stek dem i smör på medelvärme, 3–4 min på varje sida. Häll över vinet och koka någon min. Servera med risotton.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 620 kcal
  • Protein: 42 g
  • Kolhydrater: 57 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem