Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto

Saltimbocca på kyckling med saffransrisotto

45 min Huvudrätt
Risotton går att variera i det oändliga med olika grönsaker och kryddor. Den krämiga konsistensen är fredagsmys på hög nivå!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/saltimbocca-pa-kyckling-med-saffransrisotto/

Gör så här

  • Skala och finhacka löken, fräs den i 2 msk smör i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt ris och saffran, låt fräsa någon min. Häll på vin och låt det koka in under omrörning.
  • Tillsätt 2 dl varm buljong i taget och låt koka in under ständig omrörning tills risotton är krämig.
  • Riv osten och rör ner tillsammans med resten av smöret i risotton.
  • Dela kycklingfiléerna på längden så det blir två tunna skivor av varje filé. Lägg salviablad och parmaskinka på varje skiva.
  • Blanda mjöl, salt och peppar i en djup tallrik och vänd skivorna i mjölet.
  • Stek dem i smör på medelvärme, 3–4 min på varje sida. Häll över vinet och koka någon min.
  • Servera med risotton.
Klart!
Energi:

620 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 57 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Schalottenlökar
3
Avorioris
3 dl
Saffran à 0,5 g
1 pkt
Vitt vin
2 dl
Hönsbuljong
1 liter
50 g
50 g
Saltimbocca:
Kycklingbröstfilé
500 g
Parmaskinka
4 skivor
Färsk salvia
8 blad
Vetemjöl
½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
2 msk
Vitt vin
½ dl