Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling

Jordärtskocksrisotto med örtstekt kyckling

1 tim Huvudrätt
En risotto ska röras om ofta. Medan du gör det, sköter sig kycklingen själv i ugnen.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form.
  • Smält smöret och blanda med soja. Pensla filéerna med blandningen. Tillaga i mitten av ugnen 15 -20 min.
  • Skala och riv jordärtskockorna. Dela svampen i mindre bitar.
  • Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs den i smör i en tjockbottnad kastrull, ca 1 min. Tillsätt riset och låt det rosta ca 1 min.
  • Tillsätt vinet och låt det koka in. Sänk värmen.
  • Koka upp vattnet blandat med kycklingfonden.
  • Späd riset med buljongen, lite i taget. Rör om ofta. Koka ca 15 min.
  • Tillsätt jordärtskockorna och svampen och koka ca 5 min, tills risotton är mjuk men med en liten kärna kvar.
  • Ta från värmen och smula ned osten. Smaka av med salt och peppar. Strö örtkryddorna över risotton.
  • Koka haricots verts i lättsaltat vatten 1-2 min.
  • Skär kycklingfiléerna i skivor och servera med risotton och kokta haricots verts.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 20 g

Ingredienser

Stora kycklingbröstfiléer, ca 400 g
2
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
Risottoris, t ex arborioris
3 dl
Jordärtskockor
250 g
Svamp, t ex skogschaminjoner, gula kantareller
100 g
Schalottenlökar
2
Vitlöksklyfta
1
1 msk
Vitt vin
2 dl
Vatten
8 dl
Kycklingfond
2 msk
140 g
Salt och peppar
Färska blandade örter t ex basilika, persilja, rucola
2 dl
Tillbehör:
Färsk haricots verts
150 g