Hett grönsaksris

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Hett grönsaksris

Risrest blir risfest. Lika gott kallt som varmt, som det är eller som med något fräscht tillbehör.

Ingredienser

Jasminris
2½ dl
Morot
1
Rödlök
1
Salladslök
125 g
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Riven färsk ingefära
1 msk
Ostronsås
2 msk
Sweet chilisås
2 msk
Japansk soja
2 msk

Sås:

2 dl
Sweet chilisås
1 msk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Koka riset.
  • Skala moroten och löken. Skär dem i skivor och bitar. Strimla salladslöken.
  • Fräs a lök och morot i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära. Rör i kokt ris och låt steka med några min.
  • Smaksätt med ostronsås, sweet chilisås och soja.
  • Blanda yoghurt med sweet chilisås och salt. Servera riset med såsen.
Klart!
https://www.arla.se/recept/hett-gronsaksris/