Hett grönsaksris

20 min Huvudrätt Lunch Middag Tillbehör
Hett grönsaksris

Risrest blir risfest. Lika gott kallt som varmt, som det är eller som med något fräscht tillbehör.

Ingredienser

Jasminris
2½ dl
Morot
1
Rödlök
1
Salladslök
125 g
2 msk
Pressad vitlöksklyfta
1
Riven färsk ingefära
1 msk
Ostronsås
2 msk
Sweet chilisås
2 msk
Japansk soja
2 msk

Sås:

2 dl
Sweet chilisås
1 msk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Koka riset.
  • Skala moroten och löken. Skär dem i skivor och bitar. Strimla salladslöken.
  • Fräs a lök och morot i smör i en stor stekpanna tillsammans med vitlök och ingefära. Rör i kokt ris och låt steka med några min.
  • Smaksätt med ostronsås, sweet chilisås och soja.
  • Blanda yoghurt med sweet chilisås och salt. Servera riset med såsen.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

350 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 2 g
Protein: 8,4 % 7,2 g
Fett: 30,3 % 12 g
Kolhydrater: 61,3 % 52,9 g
https://www.arla.se/recept/hett-gronsaksris/