Hemgjord färskost

Hemgjord färskost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(10 st)

Att göra färskost tar lite tid men är väldigt enkelt. Gott och krämigt!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Koka upp mjölk, grädde och salt till ca 80°, precis innan det börjar koka. Häll i vinäger och rör om ca 2 min. Det ska skära sig och bli grynigt, ställ åt sidan och låt svalna. Lägg en silduk eller ren kökshandduk i en finmaskig sil. Häll blandningen i silen och låt stå övertäckt i kyl och rinna av minst 12 tim.

Näringsvärden, per dl

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag