Hemgjord färskost

Hemgjord färskost

Betyg

(7 st)

Att göra färskost tar lite tid men är väldigt enkelt. Gott och krämigt!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka upp mjölk, grädde och salt till ca 80°, precis innan det börjar koka. Häll i vinäger och rör om ca 2 min. Det ska skära sig och bli grynigt, ställ åt sidan och låt svalna. Lägg en silduk eller ren kökshandduk i en finmaskig sil. Häll blandningen i silen och låt stå övertäckt i kyl och rinna av minst 12 tim.

Näringsvärden, per dl

  • Energi: 245 kcal
  • Protein: 9 g
  • Kolhydrater: 13 g
  • Fett: 18 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem