
Blåbärsmuffins
Lite citronskal lyfter smaken på dessa blåbärsmuffins.
Ingredienser
Receptet gäller för 12 st
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
-
250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- ½ dl blåbärssylt
- rivet skal av ½ citron
-
½ dl Arla Köket® Smör-&rapsolja
- 2½ dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Frosting:
-
300 g Arla® färskost naturell
- ¾ dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- rivet skal av 1 citron
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Sätt ugnen på 225º. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i kvarg, sylt, citron och smör-&rapsolja. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fördela den i muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen 12-14 min. Låt svalna på galler. Vispa ihop frostingen till en fast och slät kräm och klicka ut på muffinsen. Garnera ev med blåbär.
Näringsvärden, per st
- Energi: 218 kcal
- Protein: 5 g
- Kolhydrater: 24 g
- Fett: 11 g
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket Kesella kvarg Blåbär 2014