Poké bowl

Poké bowl

Huvudrätt
Poké bowl är en populär maträtt från Hawaii. Med det här receptet gör du en hemmagjord poké bowl med sojamarinerad tonfisk, picklade grönsaker och en god sriracha-majonnäs.  Servera poké bowl i skålar med ris på botten, fisk i mitten och grönsaker runt omkring. Toppa med sås, sesamfrön och hackad koriander.   Poke (uttalas poh-kay) betyder ”att skära” på hawaiianska. Vanligtvis är det färsk fisk som skärs i tärningar och marineras men även grönsaker och tofu är vanligt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Tärna tonfisken. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i tonfisken.
Picklade grönsaker:
  • Koka upp ättika, socker och vatten till en lag.
  • Slå hälften av den varma lagen över rödlöken.
  • Låt resten av lagen svalna och häll den över gurkan.
Srirachamajonnäs och korianderkräm:
  • Blanda majonnäs och srirachasås. Hacka koriandern, spara lite till servering. Mixa med färskost.
Servering:
  • Lägg riset i 4 skålar. Lägg tonfisk i mitten av varje skål.
  • Fördela sojabönor, avokado, rädisor, picklad rödlök och gurka, srirachamajonnäs och korianderkräm runt tonfisken.
  • Toppa poké bowl med sesamfrön och hackad koriander.
Klart!
Energi:

820 kcal

Protein: 18 g
Kolhydrater: 95 g
Fett: 40 g

Ingredienser

Rundkornigt ris, gärna sushiris
4 dl
Färsk färsk tonfisk
300 g
Marinad:
Hackad schalottenlök
1
Hackad salladslök
1
Japansk soja
3 msk
Srirachasåser
1 tsk
Sesamolja
1 tsk
Rostade sesamfrön
1 tsk
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Skivad gurka
½
Skivad rödlök
1
Srirachamajonnäs och korianderkräm:
Majonnäs
1 dl
Srirachasåser
1 msk
Färsk koriander
1 kruka
Arla® Färskost Naturell
150 g
Tärnad avokado
1
Tinade sojabönor
1 dl
Skivade rädisor
4