Poké bowl

Poké bowl

Betyg

(2 st)

Populär ris-skål från Hawaii med sojamarinerad tonfisk, picklade grönsaker och en smarrig sriracha-majonnäs. Poke (uttalas poh-kay) betyder ”att skära” på hawaiianska. Vanligtvis är det färsk fisk som skärs i tärningar och marineras men även grönsaker och tofu är vanligt.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

  • 4 dl rundkornigt ris, gärna sushiris
  • 300 g tonfisk

Marinad:

  • 1 hackad schalottenlök
  • 1 hackad salladslök
  • 3 msk japansk soja
  • 1 tsk srirachasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk rostade sesamfrön
  • ½ dl ättiksprit 12%
  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • ½ skivad gurkor
  • 1 skivad rödlök

Srirachamajonnäs och korianderkräm:

  • 1 tärnad avokado
  • 1 dl tinade sojabönor
  • 4 skivade rädisor

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Tärna tonfisken. Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i tonfisken.

Picklade grönsaker:

Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Slå hälften av den varma lagen över rödlöken. Låt resten av lagen svalna och häll den över gurkan.

Srirachamajonnäs och korianderkräm:

Blanda majonnäs och srirachasås. Hacka koriandern, spara lite till servering. Mixa med färskost.

Servering:

Lägg riset i 4 skålar. Lägg tonfisk i mitten av varje skål. Fördela sojabönor, avokado, rädisor, picklad rödlök och gurka, srirachamajonnäs och korianderkräm runt tonfisken. Toppa med sesamfrön och hackad koriander.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem