Vaniljmuffins

30 min Brunch Buffé Efterrätt Fika
Frysbar
Vaniljmuffins

Muffins med vanilj är en favorit på fikabordet. Välj om du vill servera dem naturella eller om du vill toppa med den söta goda frostingen. Dessa vaniljmuffins är lätta att baka. Toppen att ha i frysen om du får oväntat fikabesök!

Ingredienser

150 g
Strösocker
2 dl
Ägg
2
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
2 tsk
Vaniljpulver
2 krm
½ dl

Frosting:

50 g
150 g
Florsocker
1½ dl
Vaniljpulver
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Sätt ut 8-10 pappersformar på en plåt eller smörj en muffinsplåt.
  • Vispa smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver och vaniljpulver i en skål. Rör ner det i smeten tillsammans med mjölken.
  • Klicka ut smeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Låt muffinsarna svalna helt på ett galler.

Frosting:

  • Vispa ihop smör, färskost, florsocker och vaniljpulver till en slät och fast frosting. Ser frostingen ut att ha skurit sig är det bara att fortsätta vispa tills den är helt slät.
  • Lägg frostingen i en spritspåse och spritsa på helt kalla muffins.
Klart!

Näringsvärden, per styck

Energi:

472 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 5 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/vaniljmuffins/