Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia

Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia

Betyg

(3 st)

Svensk kål när den är som bäst! Daniel Räms, Årets Kock 2013, har skapat en rustik grönsaksrätt med syra från vassle och frasiga chips av kålblad.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Ostkräm:

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Tvätta sellerin och gnid in den med olja och salt. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 1,5 tim. Bryt isär savoykålen blad för blad och koka de ljusa bladen i saltat vatten ca 2 min. Spara de grönaste bladen till senare. Värm gräddfilen i en kastrull tills den spricker. Häll av gräddfilen i ett kaffefilter. Spar vasslen och kvargen till senare. Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skal på. Skala potatisen när de är färdigkokta. Blanda osten med crème fraiche och smaka av med salt. Riv de gröna bladen från savoykålen i mindre bitar, rensa bort bladens rot. Lägg bladen på plåten med selleri de sista 20 min och ringla över olivolja. Baka långt ner i ugnen ca 20 min tillsammans med sellerin. Dela brysselkålen på mitten och stek i 2 msk smör ca 5 min. Smält resten av smöret i en stekpanna, häll på vasslen från gräddfilen och låt koka ihop ca 2 min. Vänd ner den kokta savoykålen och potatisen i smörblandningen så det blir varmt.

Till servering:

Skär rotsellerin i 4 klyftor, lägg på ett stort uppläggningsfat. Fördela resten av grönsakerna och potatisen runt om sellerin. Toppa med kvargen från gräddfilen, ostkrämen och riven ost.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem