Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia
1 tim 30 min
Huvudrätt
•
Svensk kål när den är som bäst! Daniel Räms, Årets Kock 2013, har skapat en rustik grönsaksrätt med syra från vassle och frasiga chips av kålblad.
Provlagat av Årets Kock
Gör så här
Till servering:
Energi:
615 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 18 g |
Kolhydrater: | 31 g |
Fett: | 44 g |
Ingredienser
Rotselleri, ca 1,3 kg
|
1 |
---|---|
Olivolja
|
|
Savoykål, ca 200 g
|
½ |
3 dl | |
Delikatesspotatis
|
150 g |
Brysselkål
|
200 g |
100 g | |
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Ostkräm:
2 dl | |
¾ dl |
Till servering:
½ dl |