Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia

Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(11 st)

Svensk kål när den är som bäst! Daniel Räms, Årets Kock 2013, har skapat en rustik grönsaksrätt med syra från vassle och frasiga chips av kålblad.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Ostkräm:

Till servering:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

Sätt ugnen på 175°. Tvätta sellerin och gnid in den med olja och salt. Lägg på plåt med bakplåtspapper och tillaga i mitten av ugnen ca 1,5 tim. Bryt isär savoykålen blad för blad och koka de ljusa bladen i saltat vatten ca 2 min. Spara de grönaste bladen till senare. Värm gräddfilen i en kastrull tills den spricker. Häll av gräddfilen i ett kaffefilter. Spar vasslen och kvargen till senare. Koka potatisen mjuk i saltat vatten med skal på. Skala potatisen när de är färdigkokta. Blanda osten med crème fraiche och smaka av med salt. Riv de gröna bladen från savoykålen i mindre bitar, rensa bort bladens rot. Lägg bladen på plåten med selleri de sista 20 min och ringla över olivolja. Baka långt ner i ugnen ca 20 min tillsammans med sellerin. Dela brysselkålen på mitten och stek i 2 msk smör ca 5 min. Smält resten av smöret i en stekpanna, häll på vasslen från gräddfilen och låt koka ihop ca 2 min. Vänd ner den kokta savoykålen och potatisen i smörblandningen så det blir varmt.

Till servering:

Skär rotsellerin i 4 klyftor, lägg på ett stort uppläggningsfat. Fördela resten av grönsakerna och potatisen runt om sellerin. Toppa med kvargen från gräddfilen, ostkrämen och riven ost.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 615 kcal
  • Protein: 18 g
  • Kolhydrater: 31 g
  • Fett: 44 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag