Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Huvudrätt
Det doftar skog i hela köket, risotton är ljuvligt krämig och god.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kantarellrisotto/

Gör så här

  • Skala och hacka lök och rotselleri. Fräs i smör i en tjockbottnad kastrull.
  • Rör i riset och häll på vatten, fond och vin. Låt risotton koka på svag värme under lock ca 20 min.
  • Stek svampen i smör tills all vätska har kokat in. Rör ner svamp, smörklickar, ost och peppar i riset. Strö över gräslök.
Klart!

Ingredienser

Gul lök
1
Rotselleri
100 g
Avorioris
2 dl
Vatten
5 dl
Kantarellfond
2 msk
Torrt vitt vin
½ dl
Svamp, t ex trattkantareller
200 g
2 msk
2 dl
Svartpeppar
1 krm
Hackad färsk gräslök
2 msk