Torsk i ugn med rotfrukter

Torsk i ugn med rotfrukter

50 min Huvudrätt
Laga vårt recept på torsk i ugnen med rotfrukter som är gott, enkelt och du slipper stekoset. Här har du hela middagen i en form, klart på 30 minuter! Servera torsk i ugn med rotfrukter, pressad potatis och dill för en snabb och värmande middag för hela familjen – eller bara för dig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/torsk-i-ugn-med-rotfrukter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  • Skala selleri, morot och lök. Tärna rotfrukterna och hacka löken, fräs i smör i en kastrull. Tillsätt grädde och låt koka ca 5 min.
  • Häll såsen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min.
  • Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och pressa potatisen genom en purépress.
  • Servera din torsk i ugn med rotsaker, pressad potatis och en dillkvist för den rätta aromen.
Klart!

Syrad grädde ger en fin konsistens till fiskgratängen. Mjölksyran i den syrade grädden passar fint tillsammans med de söta rotfrukterna och löken och är en bra smakkompis med fisk.

Energi:

420 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 14 g

Ingredienser

Torskfilé
600 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Rotselleri
50 g
Morot
1
Schalottenlök
1
1 msk
2½ dl
Hackad färsk dill
½ dl
Potatis
1 kg