Torsk i ugn med rotfrukter

Torsk i ugn med rotfrukter

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(40 st)

Att laga fisk i ugnen är gott, enkelt och du slipper stekoset. Här har du hela middagen i en form, klart på 30 minuter!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 kg potatis

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Skala selleri, morot och lök. Tärna rotfrukterna och hacka löken, fräs i smör i en kastrull. Tillsätt syrad grädde och låt koka ca 5 min. Häll såsen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Hall av vattnet och pressa potatisen genom en purépress. Strö dill över fisken och servera med pressad potatis.

Tips:

Syrad grädde ger en fin konsistens till fiskgratängen. Mjölksyran i den syrade grädden passar fint tillsammans med de söta rotfrukterna och löken och är en bra smakkompis med fisk.

Näringsvärden, per port inkl potatis

  • Energi: 445 kcal
  • Protein: 34 g
  • Kolhydrater: 39 g
  • Fett: 15 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem