Havrekakor med choklad

30 min
Frysbar
Havrekakor med choklad

Spröda, gyllene och fyllda med bitar av mörk choklad – de här havrekakorna är svåra att motstå. Enkla att baka och alltid uppskattade, oavsett om det är till eftermiddagsfikat, utflykten eller som något sött till ett glas kall mjölk. En småkaksklassiker du gärna gör om och om igen.

Budget Nytt

Ingredienser

100 g
Strösocker
1 dl
Mörk choklad
100 g
Havregryn
3 dl
Vetemjöl
1½ dl
Salt
1 krm
Hjorthornssalt
½ tsk

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 175° varmluft.
  • Vispa smör och socker poröst.
  • Hacka chokladen och blanda med havregryn, vetemjöl, salt och hjorthornssalt. Rör ner blandningen i smöret och rör ihop till en deg.
  • Dela degen i 15 lika stora bitar. Rulla till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till varje kaka lätt.
  • Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kakorna svalna på plåten.
  • Havrekakor med choklad är underbart goda att servera med iskall mjölk!
Lägg till recept till tillagad

Näringsvärden, per st

Energi:

157 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,7 g
Protein: 4,9 % 1,9 g
Fett: 47,9 % 8,5 g
Kolhydrater: 47,2 % 18,2 g
https://www.arla.se/recept/havrekakor-med-chocklad/