Blomkålsschnitzel
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Blomkålsschnitzel blir härligt krispig tack vare den goda ostpaneringen. Toppa med citronskal och färsk persilja, och servera den gärna med en matig sallad. När blomkålen är i säsong finns den i många vackra färger, välj den du tycker är allra finast!
Ingredienser
Blomkålshuvud
|
1 |
---|
Panering och stekning:
Ägg
|
2 |
---|---|
2 dl | |
Vetemjöl
|
2 dl |
Paprikapulver
|
1 tsk |
Vitlökspulver
|
1 tsk |
Chili flakes
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
150 g | |
Panko
|
2 dl |
Matolja, till stekning
|
Till servering:
Färsk persilja
|
1 kruka |
---|---|
Citron, finrivet skal
|
1 |
2 dl |
Gör så här

