Gryta med rödbetor och gula ärter

Gryta med rödbetor och gula ärter

Betyg

(53 st)

Den goda kombinationen rödbetor och fetaost i en vegetarisk gryta med gula ärter. Blötlagda, kokta ärter går utmärkt att frysa in.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Blötlägg och koka ärterna enligt anvisning på förpackningen. Skala och klyfta rödbetorna. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten. Skala och klyfta löken. Dela svampen. Fräs lök och svamp i smör i en gryta. Krydda med salt och rosmarin. Tillsätt grädde, mjölk och ärter. Låt det koka några minuter. Häll av rödbetorna och rör ner dem i grytan. Smula över ost och strö över svartpeppar och ev rosmarin. Servera med bröd och hel, inlagd gurka

Näringsvärden, per port inkl bröd o gurka

  • Energi: 490 kcal
  • Protein: 21 g
  • Kolhydrater: 52 g
  • Fett: 20 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem