Potatismos
Huvudrätt
Lunch
Middag
Tillbehör
•
Godaste potatismoset gör du själv. Potatismos passar utmärkt att servera till köttbullar, falukorv, havets wallenbergare eller en klassisk boeuf bourgogne. Det är viktigt att mjölken är varm när den blandas med potatisen, annars kan du tyvärr få ett klistrigt mos.
Ingredienser
|
Mjölig potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2 - 3 dl | |
| 25 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
240 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 4,2 g |
| Protein: | 10,3 % | 6,1 g |
| Fett: | 28 % | 7,6 g |
| Kolhydrater: | 61,7 % | 36,4 g |