Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

40 min Huvudrätt Lunch Middag
Grillad fläskkarré med gurkyoghurt och silverlök

Fläskkarré är det optimala grillköttet; gott, saftigt och lätt att lyckas med, dessutom till bra pris. De grillade citronerna ger en naturlig sötma.

Ingredienser

Fläskkarré i skivor
600 g
Summer rub
3 msk
150 g

Gurkyoghurt:

Gurka
½
2½ dl
Hackad färsk mynta
½ dl
Malen spiskummin
1 tsk

Sallad:

Silverlök
1
Bifftomat
1
Isbergssallad
1
Små citroner
3
Hamburgerbröd
4

Summer rub

Mortlade korianderfrön
½ dl
Farinsocker
1 dl
Malen ingefära
2 msk
Torkad dragon
2 msk
Vitlökspulver
1 msk
Malen gurkmeja
1 tsk
Salt
1 msk
Chili flakes
½ msk

Gör så här

Summer rub:

  • Börja med att blanda samman ingredienserna till ruben.
  • Det blir ganska mycket så förvara den i burk med lock så räcker den till fler grillfester.
  • Skala gurkan, dela den på längden och kärna ur den. Riv gurkan grovt och krama ur vätskan. Blanda med matyoghurt, mynta och spiskummin.
  • Skala och skiva löken. Skär tomaten i skivor. Dela och skölj salladen.
  • Gnid in köttet med 3 msk av ruben. Grilla köttet på hög värme och vänd ofta så att köttet inte blir bränt. Lägg på osten och låt den smälta.
  • Dela citronerna och grilla snittytorna. Dela och grilla hamburgerbröden.
  • Pressa grillad citron över köttet och lägg ihop bröden med sallad, lök, tomat och kött emellan. Servera med gurkyoghurten.
Klart!

Näringsvärden, per port

Energi:

670 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 44 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 37 g
https://www.arla.se/recept/grillad-flaskkarre-med-gurkyoghurt-och-silverlok/