Gratinerade ostron

Gratinerade ostron

20 min
Med chilipasta i såsen får dessa ostron en härlig hetta. Gratinera dem i ugnen eller med gasbrännare och servera genast. Dessa underbara ostron fick Jimmi Eriksson, Årets kock 2016, inspiration till under en resa han gjorde till San Fransico.
Jimmi Eriksson
Jimmi Eriksson Årets kock 2016
Provlagat av Årets Kock Provlagat av Årets Kock

Gör så här

  • Värm ugnen till 275°.
  • Öppna ostronen och lossa från muskeln. Häll av vätskan och lägg tillbaka ostronet i den djupa skalhalvan.
  • Häll grovt salt på en plåt och lägg ostronen stadigt på plåten.
  • Fräs löken mjuk i smör. Häll på grädde och koka ihop några minuter. Ta från värmen och låt svalna.
  • Tillsätt äggula och sambal oelek, smaka av med citronsaft och salt. Fördela såsen på ostronen.
  • Gratinera högst upp i ugnen i ca 3min.
  • Servera genast.
Klart!

Ingredienser

Ostron
8
Grovt salt
1 dl
Hackad schalottenlök
1 msk
1 tsk
½ dl
Äggula
1
Sambal oelek
1 tsk
Citronsaft
1 tsk
Salt