Skaldjursplatå
30 min
Huvudrätt
•
Lyxig skaldjursplatå med läckra såser att bjuda på vid speciella tillfällen. En skaldjursplatå ger gästerna möjlighet att frossa i hummer, krabba, kräftor, räkor, musslor och ostron. Lägg upp de skaldjur du önskar på ett stort fat med is i botten. Servera med såserna och njut av denna lyx!
Karolina Sparring
Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Romsås:
Aioli:
Skaldjursplatå:
Ingredienser
Humrar
|
3 |
---|---|
Krabbor
|
3 |
Havskräftor
|
12 |
Ostron
|
12 |
Räkor med skal
|
600 g |
Blåmusslor, kokta
|
1 kg |
Forellrom
|
80 g |
Romsås:
3 dl | |
Röd stenbitsrom
|
2 msk |
Färsk gräslök, fint skuren
|
2 msk |
Schalottenlök, finhackad
|
2 msk |
Citron, finrivet skal
|
1 |
Salt och svartpeppar
|
Aioli:
Ägg, rumsvarmt
|
1 |
---|---|
Vitvinsvinäger
|
2 tsk |
Dijonsenap
|
½ tsk |
Rapsolja, rumsvarm
|
2 dl |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Salt
|
2 krm |
Nymalen svartpeppar
|
Till severing:
Citroner
|
2 |
---|---|
Surdegsbaguette
|
1 |