Glögg på svagdricka

Glögg på svagdricka

Gör egen glögg i jul! Det här receptet på glögg är smaksatt med russin, kanel och kardemumma. Det tar tre veckor för denna glögg att bli klar, så se till att sätt igång i god tid inför julens trevliga glöggminel.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/glogg-pa-svagdricka/

Gör så här

  • Skala och tärna potatisen. Lägg i en rymlig kastrull och tillsätt övriga ingredienser. Svagdrickan skummar mycket, så häll i lite åt gången.
  • Rör om tills jästen har löst upp sig och täck hinken med lock.
  • Låt stå i tre veckor i rumstemperatur. Första veckan rör du om en gång om dagen. Andra veckan rör du om varannan dag. Tredje veckan låter du glöggen vara orörd.
  • Sila ner glöggen i en ren katrull Låt stå i ytterligare en vecka.
  • Tappa upp glöggen på väl rengjorda flaskor och förvara mörkt och svalt.
Klart!

Ingredienser

Potatisar skalad och tärnad
2
Strösocker
12 dl
Russin
8 dl
Kanelstänger
2
Kardemummakärnor
2 påsar
Kryddnejlikor
2 påsar
Jäst utrört i 1 msk vatten
25 g
Svagdricka
2¼ liter