Vispad brie

1 tim 10 min Buffé Efterrätt Förrätt
Vispad brie

Gör en krämigt bredbar brie genom att vispa den med en stavmixer eller matberedare! Viktigt att tänka på är att ta ut osten långt i förväg innan du ska vispa den, annars går det trögt. Servera som tilltugg eller dessert med hjortronsylt och frökex.

Ingredienser

Falbygdens ® Brie du grand père
500 g
Hjortronsylt
½ dl
Rostade pinjenötter
1 msk
Knäckebröd eller frökex
8

Gör så här

  • Ta ut brieosten minst en timme innan du ska tillreda den.
  • Skär bort de vita kanterna och lägg osten i en mixerbunke. Mixa slät och fluffig.
  • Bred ut den vispade brieosten på tallrik. Toppa med hjortronsylt och rostade pinjenötter. Servera med knäckebröd eller frökex.
Klart!
https://www.arla.se/recept/vispad-brie/