Saffransbiscotti

Saffransbiscotti

Betyg

(391 st)

Biscotti, italienska skorpor, har redan blivit svenska klassiker. I detta recept kryddar vi dem med saffran. Saffransbiscotti är utmärkta som tilltugg till glöggen eller kaffet.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 50 st

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Hacka mandel grovt. Rör smör, socker och saffran poröst. Rör ner äggen ett i taget. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten tills allt är blandat. Ta upp degen på mjölad bänk och rulla den till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Baka längderna i nedre delen av ugnen ca 30 min. Ta ut plåten. Sänk värmen till 100°C. Låt längderna svalna lite och skär dem sedan i långa, sneda bitar. Lägg tillbaka dem på plåten med snittytan uppåt och torka dem i ugnen i ca 30 min eller tills de är torra.

Tips:

Biscotti kan smaksättas på många olika sätt.

Med choklad: Byt ut saffran mot 2 msk kakao som du först blandar med mjölet. Rör ner 100 g
finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln.

Nötbiscotti: Byt ut mandlarna mot lika mycket nötter. Använd gärna olika sorter t ex valnötter
eller pistagenötter. Hasselnötter som du först rostar i het stekpanna är väl värt att pröva.

Julkryddad biscott: Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor istället för saffran.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem