Biscotti kan smaksättas på många olika sätt.
Med choklad: Byt ut saffran mot 2 msk kakao som du först blandar med mjölet. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln.
Nötbiscotti: Byt ut mandlarna mot lika mycket nötter. Använd gärna olika sorter t ex valnötter eller pistagenötter. Hasselnötter som du först rostar i het stekpanna är väl värt att pröva.
Julkryddad biscott: Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor istället för saffran.
Mandel
|
150 g |
---|---|
75 g | |
Strösocker
|
3 dl |
Ägg
|
3 |
Saffran à 0,5 g
|
1 pkt |
Vetemjöl
|
7 dl |
Bakpulver
|
1 tsk |
Vaniljsocker
|
2 tsk |