Saffransbiscotti

60+ min Buffé Mellanmål

Biscotti, italienska skorpor, har redan blivit svenska klassiker. I detta recept kryddar vi dem med saffran. Saffransbiscotti är utmärkta som tilltugg till glöggen eller kaffet.

Provlagat av Arla Köket Provlagat av Arla Köket
Saffransbiscotti
Klart!
Tips:

Biscotti kan smaksättas på många olika sätt.

Med choklad: Byt ut saffran mot 2 msk kakao som du först blandar med mjölet. Rör ner 100 g finhackad mörk choklad i smeten samtidigt med den hackade mandeln.

Nötbiscotti: Byt ut mandlarna mot lika mycket nötter. Använd gärna olika sorter t ex valnötter eller pistagenötter. Hasselnötter som du först rostar i het stekpanna är väl värt att pröva.

Julkryddad biscott: Rör ner 1 tsk ingefära, 2 tsk kanel och 1 tsk nejlikor istället för saffran.

Ingredienser