Glaze med aprikos och chili

Glaze med aprikos och chili

Betyg

(0 st)

Glaze som får sötma av torkade aprikoser och farinsocker. Passar bra till fläsk och grönsaker som aubergine eller zucchini.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 100 g torkade aprikoser
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk sambal oelek
  • ½ dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Hacka aprikoserna fint. Lägg alla ingredienser utom peppar i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 min. Mixa glazen slät och tillsätt pepparn. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem