Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Glaze med aprikos och chili
Glaze med aprikos och chili
10 min
•
Kommentarer
Glaze som får sötma av torkade aprikoser och farinsocker. Passar bra till fläsk och grönsaker som aubergine eller zucchini.
Andra liknande recept
50 min
Fläskytterfilé med sötpotatis
(73)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(35)
1 tim
Kycklingtacos
(65)
60+ min
Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad
(38)
30 min
Marinerade jordgubbar med granola och vaniljvisp
(27)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Hacka aprikoserna fint.
Lägg alla ingredienser utom peppar i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 min. Mixa glazen slät och tillsätt pepparn.
Pensla på glazen mot slutet av grillningen.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
95 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
19 g
Fett:
0 g
Ingredienser
Torkade aprikoser
100 g
Hackade vitlöksklyftor
2
Japansk soja
1 dl
Farinsocker
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Vatten
½ dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
1 krm
Andra liknande recept
50 min
Fläskytterfilé med sötpotatis
(73)
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(35)
1 tim
Kycklingtacos
(65)
60+ min
Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad
(38)
30 min
Marinerade jordgubbar med granola och vaniljvisp
(27)
45 min
Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma
(100)
60+ min
Bibimbap
(27)
Budget
1 tim
Grillspett
(3)
Marinerad kyckling
(21)
45 min
Marinerad jordgubbsallad med vaniljgräddfil
(28)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum