Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Glaze med aprikos och chili
Glaze med aprikos och chili
10 min
•
Se kommentarer
Glaze som får sötma av torkade aprikoser och farinsocker. Passar bra till fläsk och grönsaker som aubergine eller zucchini.
Andra liknande recept
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(26)
60+ min
Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad
(37)
30 min
Ceviche på räkor
(76)
30 min
Marinerade jordgubbar med granola och vaniljvisp
(26)
45 min
Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma
(100)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Hacka aprikoserna fint.
Lägg alla ingredienser utom peppar i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 min. Mixa glazen slät och tillsätt pepparn.
Pensla på glazen mot slutet av grillningen.
Klart!
Näringsvärden, per port
Energi:
95 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
19 g
Fett:
0 g
Ingredienser
Torkade aprikoser
100 g
Hackade vitlöksklyftor
2
Japansk soja
1 dl
Farinsocker
2 msk
Sambal oelek
2 tsk
Vatten
½ dl
Vitvinsvinäger
1 msk
Svartpeppar
1 krm
Andra liknande recept
60+ min
Ceviche med mango och koriander
(26)
60+ min
Fläskfilé i yoghurtmarinad med bön- och citronsallad
(37)
30 min
Ceviche på räkor
(76)
30 min
Marinerade jordgubbar med granola och vaniljvisp
(26)
45 min
Rabarber och jordgubbar med vit chokladsås och kardemumma
(100)
50 min
Fläskytterfilé med sötpotatis
(50)
60+ min
Marinerade spareribs
(274)
Dubbelmarinerad fläskfilé
(6)
60+ min
Marinerade revbensspjäll
(88)
60+ min
Kamben med BBQ-sås
(49)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum