Glaze med aprikos och chili

Glaze med aprikos och chili

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Glaze som får sötma av torkade aprikoser och farinsocker. Passar bra till fläsk och grönsaker som aubergine eller zucchini.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 100 g torkade aprikoser
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl japansk soja
  • 2 msk farinsocker
  • 2 tsk sambal oelek
  • ½ dl vatten
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

Gör så här

Hacka aprikoserna fint. Lägg alla ingredienser utom peppar i en kastrull. Koka på svag värme ca 5 min. Mixa glazen slät och tillsätt pepparn. Pensla på glazen mot slutet av grillningen.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 95 kcal
  • Protein: 3 g
  • Kolhydrater: 19 g
  • Fett: 0 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag