Frukt- och nötkaka med kanelfrosting

Frukt- och nötkaka med kanelfrosting

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(13 st)

Mjuk kaka med torkad frukt och kanel. Den blötlagda frukten gör kakan extra smakrik och fuktig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Frosting:

Gör så här:

Gör så här:

Mixa hasselnötterna grovt. Finhacka frukten. Blötlägg nötter och frukt i konjak, minst 1 tim. Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form ca 1,5 liter. Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Tillsätt mjölblandningen, gräddfil och frukt- och nötblandningen i smeten. Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.

Frosting:

Vispa samman ingredienserna till frostingen till en luftig smet. Bred på den kalla kakan.

Näringsvärden, per kaka

  • Energi: 4095 kcal
  • Protein: 71 g
  • Kolhydrater: 391 g
  • Fett: 244 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem