Frukt- och nötkaka med kanelfrosting

Frukt- och nötkaka med kanelfrosting

2 tim 10 min
Efterrätt
Går att frysa
Mjuk kaka med torkad frukt och kanel. Den blötlagda frukten gör kakan extra smakrik och fuktig.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/frukt--och-notkaka-med-citronglasyr/

Gör så här

  • Mixa hasselnötterna grovt. Finhacka frukten. Blötlägg nötter och frukt i konjak, minst 1 tim.
  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Smörj och bröa en rund form ca 1,5 liter.
  • Vispa smör och socker poröst, gärna med elvisp. Rör i äggen ett i taget.
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel. Tillsätt mjölblandningen, gräddfilen och frukt- och nötblandningen i smeten.
  • Rör snabbt ihop till en jämn smet och häll den i formen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min, låt kallna.
  • Vispa samman ingredienserna till frostingen till en luftig smet. Bred frostingen på den kalla kakan.
Klart!
Energi:

4095 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 71 g
Kolhydrater: 391 g
Fett: 244 g

Ingredienser

Hasselnötter
2 dl
Torkad frukt, tex aprikoser, äpplen och plommon
150 g
Konjak
1 dl
100 g
Strösocker
1½ dl
Ägg
3
Vetemjöl
3 dl
Bakpulver
1½ tsk
Vaniljsocker
1 tsk
Malen kanel
1½ msk
1 dl
Frosting:
150 g
Malen kanel
1 tsk
2 msk
Florsocker
½ dl