Friterad brysselkål
Nytt

Friterad brysselkål

30 min
Friterad brysselkål är makalöst gott och lätt att göra. Det behövs ingen panering, brysselkålen blir krispig god att fritera som den är. Vi serverar krispig och nyfriterad brysselkål med en krämig och smakrik ädelostdipp - Mums!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/friterad-brysselkal/

Gör så här

  • Börja med ädelsotdippen. Grovriv osten och blanda med gräddfil och persilja. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Ställ kallt.
  • Ta bort de fula bladen på brysselkålen. Dela den i halvor rakt över roten, så bladen håller ihop.
  • Hetta upp oljan till 170°.
  • Fritera brysselkålen i omgångar 2-3 min. Låt rinna av på hushållspapper. Strö över flingsalt.
  • Servera nyfriterad brysselkål med ädelostdipp.
Klart!

Ingredienser

Färsk brysselkål
500 g
Olja, till fritering
5 dl
Flingsalt
Ädelostdipp:
140 g
3 dl
Hackad färsk persilja
2 msk
Salt och svartpeppar