Friterad brysselkål
30 min
Tillbehör
•
Friterad brysselkål är makalöst gott och lätt att göra. Det behövs ingen panering, brysselkålen blir krispig god att fritera som den är. Vi serverar krispig och nyfriterad brysselkål med en krämig och smakrik ädelostdipp - Mums!
Ingredienser
|
Färsk brysselkål
|
500 g |
|---|---|
|
Olja, till fritering
|
5 dl |
|
Flingsalt
|
Ädelostdipp:
| 140 g | |
| 3 dl | |
|
Hackad färsk persilja
|
2 msk |
|
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1264 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,3 g |
| Protein: | 4,6 % | 14,3 g |
| Fett: | 92,6 % | 132,4 g |
| Kolhydrater: | 2,8 % | 8,6 g |