Friterad blomkål

Friterad blomkål

1 tim Buffé Förrätt
Friterad blomkål passar utmärkt som en starter innan middagen eller som en del av en maffig snacksbuffé. Blomkålen är marinerad i het crème fraiche och sedan panerad i krispig panko. Vi toppar den nyfriterade blomkålen med färsk jalapeño, mynta och lime. Doppa de frasiga små knytena i sval gräddfil och njut!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/friterad-blomkal/

Gör så här

  • Dela blomkålen i buketter och blanda med crème fraiche och salt. Låt stå kallt ca 30 min.
  • Hetta upp frityroljan till 160° i en fritös eller kastrull.
  • Vänd blomkålen i uppvispade ägg och panko. Fritera 3-5 min eller tills den fått fin färg.
  • Låt rinna av på galler.
  • Toppa nyfriterad blomkål med skivad jalapeño, myntablad och limeklyftor. Servera med gräddfil.
Klart!

Ingredienser

Blomkål
ca 600 g
2 dl
Flingsalt
1 msk
Till fritering:
Ägg
2
Panko
4 dl
Frityrolja
ca 2 liter
Topping:
Färsk grön jalapeño
1
Färsk mynta
Lime
1
Till servering:
3 dl