Friterad blomkål

1 tim Brunch Buffé Förrätt Mellanmål Tillbehör
Friterad blomkål

Friterad blomkål passar utmärkt som en starter innan middagen eller som en del av en maffig snacksbuffé. Blomkålen är marinerad i het crème fraiche och sedan panerad i krispig panko. Vi toppar den nyfriterade blomkålen med färsk jalapeño, mynta och lime. Doppa de frasiga små knytena i sval gräddfil och njut!

Ingredienser

Blomkål
ca 600 g
2 dl
Flingsalt
1 msk

Till fritering:

Ägg
2
Panko
4 dl
Frityrolja
ca 2 liter

Topping:

Färsk grön jalapeño
1
Färsk mynta
Lime
1

Till servering:

3 dl

Gör så här

  • Dela blomkålen i buketter och blanda med crème fraiche och salt. Låt stå kallt ca 30 min.
  • Hetta upp frityroljan till 160° i en fritös eller kastrull.
  • Vänd blomkålen i uppvispade ägg och panko. Fritera 3-5 min eller tills den fått fin färg.
  • Låt rinna av på galler.
  • Toppa nyfriterad blomkål med skivad jalapeño, myntablad och limeklyftor. Servera med gräddfil.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

4571 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,7 g
Protein: 1,2 % 13,5 g
Fett: 95,8 % 495,3 g
Kolhydrater: 3 % 33,6 g
https://www.arla.se/recept/friterad-blomkal/