Blomkålssallad med avokado och kryddiga korvar

Blomkålssallad med avokado och kryddiga korvar

30 min Huvudrätt
Tänk dig det bästa med tzatziki och guacamole i en röra, här har du den! Serveras till blomkålsriset som blir härligt krispigt efter en sväng stekpannan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkalssallad-med-avokado-och-kryddiga-korvar/

Gör så här

  • Riv blomkålen grovt och fräs i hälften av smör-&rapsolja ca 2 min. Tillsätt citronsaft och skal. Lägg upp den frästa blomkålen på ett fat.
  • Tärna gurka. Dela, kärna ur och skiva avokadon. Blanda gurkan med hälften av avokadon och yoghurten, salta och peppra.
  • Klicka gurk-och avokadoyoghurten på blomkålsfatet. Toppa med resten av avokadon och ärtskotten.
  • Skiva korven i grova bitar, och stek i resten av smör-&rapsoljan.
  • Servera med blomkålssalladen och pitabröd.
Klart!
Energi:

765 kcal

Protein: 26 g
Kolhydrater: 46 g
Fett: 51 g

Ingredienser

Blomkålshuvud, ca 500 g
1
3 msk
Citron
rivet skal och saft av ½
Gurka
1
Avokados
2
2 dl
Ask ärtskott, ca 50 g
1
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Chorizo
400 g
Pitabröd
4