Fläsklägg med rotmos
3 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•

Svensk husmanskost med våra älskade rotfrukter och långkokat kött. Här serveras klassikern med en len senapskräm på färskost.
Ingredienser
Fläsklägg
|
750 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
Morot
|
1 |
Kryddpepparkorn
|
6 |
Vitpepparkorn
|
6 |
Lagerblad
|
2 |
Rotmos:
Kålrot
|
1 |
---|---|
Morötter
|
2 |
Potatis
|
750 g |
50 g | |
Salt
|
1 tsk |
Grönsaksbuljong
|
2 dl |
Hackad bladpersilja
|
½ dl |
Senapskräm:
150 g | |
Senap
|
1 dl |
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Fläsklägg:
Rotmos:
Senapskräm:
Markera receptet som tillagat
Använd gärna buljongen från fläskläggen till att späda rotmoset med istället för grönsaksbuljong.
Näringsvärden, per port
Energi:
769 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 14,8 g |
Protein: | 29 % | 54,9 g |
Fett: | 38,5 % | 33,5 g |
Kolhydrater: | 32,5 % | 61,5 g |

