Fläsklägg med rotmos
3 tim
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Svensk husmanskost med våra älskade rotfrukter och långkokat kött. Här serveras klassikern med en len senapskräm på färskost.
Ingredienser
|
Fläsklägg
|
750 g |
|---|---|
|
Gul lök
|
1 |
|
Morot
|
1 |
|
Kryddpepparkorn
|
6 |
|
Vitpepparkorn
|
6 |
|
Lagerblad
|
2 |
Rotmos:
|
Kålrot
|
1 |
|---|---|
|
Morötter
|
2 |
|
Potatis
|
750 g |
| 50 g | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Grönsaksbuljong
|
2 dl |
|
Hackad bladpersilja
|
½ dl |
Senapskräm:
| 150 g | |
|
Senap
|
1 dl |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Fläsklägg:
Rotmos:
Senapskräm:
Markera receptet som tillagat
Använd gärna buljongen från fläskläggen till att späda rotmoset med istället för grönsaksbuljong.
Näringsvärden, per port
Energi:
769 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 14,8 g |
| Protein: | 29 % | 54,9 g |
| Fett: | 38,5 % | 33,5 g |
| Kolhydrater: | 32,5 % | 61,5 g |