Fläsklägg i ugn
5 tim
Lunch
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
En klassisk och mustig rätt där fläsklägg långsamt ugnsbakas tills köttet blir mört och saftigt. Servera tillsammans med krämigt rotmos, pepparrotskräm och surkål för en traditionell och mättande måltid som värmer på kalla dagar. Perfekt när du vill ha en riktig husmansklassiker på bordet.
Nytt
Ingredienser
Rimmat fläsklägg med ben
|
ca 1⅕ kg |
---|---|
Gula lökar
|
2 |
Morötter
|
3 |
Äpple
|
1 |
Lagerblad
|
2 |
Kryddpepparkorn
|
20 |
Vatten
|
ca 2½ liter |
Rotmos:
Kålrötter
|
700 g |
---|---|
Morot
|
250 g |
Potatis
|
500 g |
Grönsaksbuljong
|
½ tärning |
Vatten
|
1½ dl |
25 g | |
Salt
|
1 krm |
Pepparrotskräm:
Färsk pepparrot
|
10 cm |
---|---|
2 dl | |
Salt
|
1 krm |
Till servering:
Färsk persilja
|
1 kruka |
---|---|
Surkål
|
2 dl |
Grovkornig dijonsenap
|
2 msk |
Gör så här
Rotmos:
Pepparrotskräm:
Servering:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
621 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 12,1 g |
Protein: | 28,1 % | 42,9 g |
Fett: | 44,8 % | 31,5 g |
Kolhydrater: | 27,1 % | 41,4 g |

