Fläskkarré med örtkräm

Fläskkarré med örtkräm

Betyg

(14 st)

Pressa den varma citronen över köttet vid servering, som en sötsur dressing. Stek inte citronen i för varm panna, då blir den lätt bitter. Använd gärna grillen, perfekt för både citron och fläskkarré.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 citron
  • 1 msk strösocker

Örtkräm:

  • 1 dl linser gröna eller puylinser
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1 kruka färsk mynta
  • 3 msk olivolja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl Arla Köket® turkisk yoghurt turkisk yoghurt 10%

Gör så här:

Gör så här:

Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet och låt linserna svalna. Skala och hacka vitlöken. Hacka 3/4 av örterna. Blanda ned vitlök, örter, linser, olivolja, salt och peppar i yoghurten. Låt stå kallt fram till servering. Skär citronen i 4 klyftor och vänd dem i socker. Stek dem på medelvärme i hälften av smöret tills de har blivit lite mjuka och fått fin färg. Salta och peppra köttet. Stek det i resten av smöret ca 3 min per sida.

Näringsvärden, per portion inklusive potatis

  • Energi: 655 kcal
  • Protein: 33 g
  • Kolhydrater: 53 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem