Fläskkarré med örtkräm
40 min
•
Arbetstid: 40 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Pressa den varma citronen över köttet vid servering, som en sötsur dressing. Stek inte citronen i för varm panna, då blir den lätt bitter. Använd gärna grillen, perfekt för både citron och fläskkarré.
Ingredienser
|
Fläskkarré i skivor
|
600 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2 msk |
|
Citron
|
1 |
|---|---|
|
Strösocker
|
1 msk |
Örtkräm:
|
Okokta kokta gröna linser eller puylinser
|
1 dl |
|---|---|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|
Färsk mynta
|
1 kruka |
|
Olivolja
|
3 msk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 2½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
515 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 3 g |
| Protein: | 23,9 % | 30,3 g |
| Fett: | 67,7 % | 39,4 g |
| Kolhydrater: | 8,4 % | 10,7 g |