Fläskkarré med ingefärsyoghurt

Fläskkarré med ingefärsyoghurt

Huvudrätt
Här får middagssteken sällskap av såväl klassiska tillbehör som en ny sprallig ingefärsyoghurt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form. Smält smöret och pensla det över köttet, Salta och peppra.
  • Stek i mitten av ugnen ca 1 ½ tim tills innertemperaturen är 80°.
  • Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpplen, katrinplommon och nötter runt köttet när det återstår ca 15 min.
  • Rör ihop såsen. Skär köttet i skivor.
Klart!
Energi:

465 kcal

Protein: 33 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Fläskkarré
1 kg
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Äpplen
2
Katrinplommon
8
Valnötter
1 dl
Sås:
2 dl
Malen ingefära
1 tsk
Honung
1 msk
Salt
1 krm