Fläskkarré med ingefärsyoghurt

Huvudrätt Lunch Middag
Fläskkarré med ingefärsyoghurt

Här får middagssteken sällskap av såväl klassiska tillbehör som en ny sprallig ingefärsyoghurt.

Ingredienser

Fläskkarré
1 kg
2 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Äpplen
2
Katrinplommon
8
Valnötter
1 dl

Sås:

2 dl
Malen ingefära
1 tsk
Honung
1 msk
Salt
1 krm

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Lägg köttet i en ugnssäker form. Smält smöret och pensla det över köttet, Salta och peppra.
  • Stek i mitten av ugnen ca 1 ½ tim tills innertemperaturen är 80°.
  • Kärna ur och klyfta äpplena. Lägg äpplen, katrinplommon och nötter runt köttet när det återstår ca 15 min.
  • Rör ihop såsen. Skär köttet i skivor.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

465 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 33 g
Kolhydrater: 18 g
Fett: 30 g
https://www.arla.se/recept/flaskkarre-med-ingefarsyoghurt/