Fisksoppa med tomat, saffran och fänkål

Fisksoppa med tomat, saffran och fänkål

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(0 st)

Rostad tomat får en mild och söt ton efter en stund i ugnen, perfekt tillsammans med krämig soppa med vitt vin och syrad grädde. Fisken kan du variera efter smak och vad du hittar i affären.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 150°. Klyfta tomaterna och lägg på en plåt, salta. Tillaga dem i mitten av ugnen ca 1 tim. Skala och finhacka löken. Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg, tillsätt saffran. Häll i buljong och vin, koka ca 10 min. Tillsätt syrad grädde och koka ytterligare ca 5 min. Mixa ner smör och salta. Dela fänkålen, skär bort roten och skär i ca 1x1 cm stora bitar. Salta och blanda med pressad citron. Skär fisken i stora tärningar och lägg ner i soppan och låt koka ca 3 min. Fördela soppan i tallrikar och toppa med bakade tomater och fänkålen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem