Fisksoppa med paprika

Fisksoppa med paprika

15 min Huvudrätt
En len och välsmakande krämig fisksoppa som passar lika bra till vardag som till fest. Paprikan ger det lilla extra tuggmotståndet och cayennepepparn ger ett sting till denna lättlagade fisksoppa. Servera den gärna med baguette att doppa i soppan.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fisksoppa-med-paprika/

Gör så här

  • Skär fisken i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och finhacka vitlöken.
  • Hetta upp smör i en stekgyta. Fräs paprika och vitlök ca 5 min utan att det tar färg.
  • Tillsätt timjan, cayennepeppar, vin, mjölk, grädde och smulade buljongtärningar. Koka upp och låt koka ca 5 min.
  • Lägg i fisken och sjud 3–4 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  • Toppa fisksoppan med räkor och timjan.
Klart!
Energi:

463 kcal

Protein: 35 g
Kolhydrater: 14 g
Fett: 29 g

Ingredienser

Torskfilé
500 g
Röda paprikor
2
Vitlöksklyftor
2
Torkad timjan
1 tsk
Cayennepeppar
2 krm
Vitt vin
1 dl
6 dl
2 dl
Fiskbuljong
2 tärningar
Salt
1 tsk
Till servering:
Skalade räkor
100 g
Färsk timjan
1 kruka