Seafood chowder

Seafood chowder

45 min Huvudrätt
Chowder är en krämig soppa, här på irländskt vis med både mjölk och grädde.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skala och hacka lökarna. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Strimla sellerin.
  • Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet, späd med lite av mjölken.
  • Tillsätt potatis, morötter, resten av mjölken, grädde och skaldjursfond. Låt koka ca 5 min.
  • Skär fisken i bitar. Lägg i fisken och koka ytterligare 3–5 min. Rör ner selleri, räkor, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.
Klart!
Energi:

730 kcal

Protein: 44 g
Kolhydrater: 40 g
Fett: 43 g

Ingredienser

Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
Potatis
450 g
Morot
200 g
Blekselleri
2 stjälkar
Vetemjöl
2 msk
6 dl
4 dl
Skaldjursfond
2 msk
Laxfilé
300 g
Koljafilé
300 g
Stora skalade räkor
150 g
Citron
rivet skal och pressad saft av 1
Salt och peppar