Seafood chowder

Seafood chowder

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(50 st)

Chowder är en krämig soppa, här på irländskt vis med både mjölk och grädde.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 450 g potatis
  • 200 g morötter
  • 2 stjälkar blekselleri
  • Arla Köket® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 msk vetemjöl
  • 6 dl Arla® mjölk Standardmjölk
  • 4 dl Arla Köket® ekologisk vispgrädde
  • 2 msk skaldjursfond
  • 300 g laxfilé
  • 300 g koljafilé
  • 150 g stora skalade räkor
  • rivet skal och pressad saft av 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

Gör så här

Skala och hacka lökarna. Skala potatis och morötter och skär i bitar. Strimla sellerin. Fräs löken i smör-&rapsolja i en kastrull. Rör i mjölet, späd med lite av mjölken. Tillsätt potatis, morötter, resten av mjölken, grädde och skaldjursfond. Låt koka ca 5 min. Skär fisken i bitar. Lägg i fisken och koka ytterligare 3–5 min. Rör ner selleri, räkor, citronskal och -saft. Smaka av med salt och peppar.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 730 kcal
  • Protein: 44 g
  • Kolhydrater: 40 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa: